Lotus Evora Enduro GT
04.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Noutatile Lotus de la Geneva sunt Evora Enduro GT, Elise Club Racer si Evora by Mansory. Evora Enduro GT (foto) este unul dintre cele mai performante modele create de designerul Nicola Scimeca impreuna cu Divizia Lotus Motorsport si reprezinta transformarea modelului Evora din varianta destinata Campionatului European FIA GT4 intr-una pentru cursele de anduranta.

Este un concept ce reprezinta punctul de plecare pentru masinile de competitie care urmeaza sa fie construite si care vor fi omologate GT2/GTE pentru competitiile FIA (Federatia Internationala a Automobilului) si ACO (Automobile Club de l’Ouest, organizatorul cursei de 24 de ore de la Le Mans si al Intercontinental Le Mans Cup).

Programul de competitii al Lotus Evora Enduro GT in 2011 cuprinde participarea la cursa de 24 ore de la Nurburgring (23-26 iunie), la cursa de 24 ore de la Spa (28-31 iulie) si la cele de 24 ore de la Silverstone (8-9 octombrie). Pentru 2012, Departamentul Motorsport al Lotus Cars doreste sa angajeze bolidul si in cursele de 24 de ore de la Dubai si Daytona.

Lotus Evora Enduro GT are un motor V6 DOCH VVT-i de 4,9 litri aspirat, dispus transversal central spate si preparat de Cosworth.  Cu o greutate a intregii masini de numai 1.160 kg, motorul are o putere 440 CP la 7.000 rot/min si un cuplu de 460 Nm la 5.500 rot/min. Puterea este trimisa catre puntea spate prin intermediul unei cutii de viteze secventiale X-TRACK in 6 trepte, in timp ce lista de elemente specifice masinilor de curse GT ce au intrat in dotarea noului concept Lotus Evora Enduro GT include un ambreiaj cu dublu disc, un sistem de evacuare de competitie tratat termic, dar si multe alte componente sport. Sasiul noului concept Lotus Evora Enduro GT este fabricat din aluminiu, iar suspensia cu doua brate vine cu amortizoare Ohlins si arcuri coaxiale.

Distribuie acest articol!