Mercedes, in cautarea tineretii
12.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes incearca sa-si amelioreze media de varsta a clientilor prin lansarea unor modele de mici dimensiuni, care vizeaza in special clientela tanara. Primele noutati care vor reflecta noua strategie sunt mezinele din Clasa A si Clasa B.

Dupa cum se poate vedea si din schita alaturata, care se pare ca este prima ce dezvaluie cate ceva din stilul viitoarei Clase A, aceasta va avea un design tineresc, inspirat din conceptul F800, prezentat anul trecut. Conceptul ilustrat in aceasta schita prefigureaza viitoarea generatie Clasa A si va fi prezentat oficial luna viitoare, la Salonul Auto de la Shanghai.

Un alt model cu tenta tinereasca va fi viitorul "baby CLS", pe care Mercedes si-a propus sa il lanseze undeva pana in 2014. Micul coupe cu 4 usi, un CLS in miniatura, va fi si el inspirat de conceptul F800 Style, dezvaluit anul trecut, la Geneva.

Conform informatiilor furnizate de Auto Express, micul CLS va avea tractiunea pe puntea fata, iar gama de motorizari va include un agregat de 2,0 litri si 203 CP pe benzina si un diesel de 2,2 litri si 172 CP. Transmisa va fi manuala cu 6 trepte sau automata cu dublu ambreiaj si 7 rapoarte. De remarcat si faptul ca viitorul "baby CLS" va fi construit pe platforma MFA, pe care este dezvoltata si noua generatie Clasa A si Clasa B.

Distribuie acest articol!