Tata pregateste noutati pentru Europa
08.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Conceptul Pixel, prezentat la Geneva, se bazeaza pe celebrul model low cost Tata Nano si ar putea prefigura un viitor automobil urban pe care constructorul indian il va exporta in Europa. Conceptul este propulsat de un motor turbodiesel in 3 cilindri, de 1,2 litri si 75 CP. Consumul este de doar 3,4 litri/100 km, cu emisii de CO2 limitate la doar 89 g/km.

Pixel poate lua la bord patru persoane, iar pentru reducerea razei de bracaj (la 2,6 m), rotile din spate bracheaza in sens invers celor din fata. Un detaliu interesant si oarecum neasteptat pentru un automobil low cost il constituie controlul functiilor de divertisment ale masinii prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete, care se insereaza in bord.

Ramane de vazut ce va decide Tata, in cele din urma – va ataca piata europeana cu o varianta mai dichisita a modelului Nano sau va crea o versiune de serie a lui Pixel. Tot ce se stie acum este ca Nano (sau Pixel) va intra pe piata europeana in 2013 si va avea in oferta si o noua motorizare diesel, de 0,6-0,7 litri.

In alta ordine de idei, dar tot legat de piata europeana, Tata Motors intentioneaza sa lanseze in Europa si un model electric. Indica Vista urmeaza sa-si faca debutul oficial in urmatoarele luni, primele piete urmand sa fie Marea Britanie, Danemarca si Norvegia. Tata Motors spune despre noul sau vehicul electric ca are o autonomie de pana la 177 km, cu o singura incarcare. Viteza maxima este de 114 km/ora, iar o incarcare completa se realizeaza in 8 ore.

Distribuie acest articol!