Vesti proaste pentru Citroen: VW vine in WRC
11.03.2011
        
Distribuie acest articol!   

Daca este sa dam crezare zvonurilor din ultimele zile, este doar o chestiune de timp pana cand Volkswagen isi va anunta intrarea in Campionatul Mondial de Raliuri. Anuntul oficial ar urma sa fie facut la finele acestei luni, cu ocazia Raliului Portugaliei.

Se pare ca intrarea in WRC ii va determina pe cei de la VW sa renunte la cursele rallyraid, gen Dakar. Ultima aparitie oficiala Volkswagen in Dakar ar urma sa aiba loc anul viitor, urmand ca de la mijlocul sezonului 2012, constructorul german sa-si faca debutul in Mondialul de raliuri. Primul sezon complet de WRC ar urma sa fie 2013.

Intregul proiect ar urma sa graviteze in jurul lui Carlos Sainz (foto), care va prelua functia de manager al echipei de uzina. In presa au aparut si o serie de speculatii referitoare la pilotii care vor alerga pentru Volkswagen. Petter Solberg si Nasser Al Attiyah sunt primele nume vehiculate. Se zvoneste ca VW si l-ar dori chiar pe Sebastien Loeb, al carui contract cu Citroen expira anul acesta.

Este de asteptat ca intrarea VW in WRC sa se produca in forta. Firesc, din moment ce vorbim despre cel mai puternic grup auto european si unul dintre gigantii industriei la nivel mondial, care tocmai a incheiat un nou an cu profit record. Prin urmare, cifra avansata in presa pentru bugetul de start in WRC, de 100 milioane de euro, nu pare tocmai exagerata. In orice caz, este o suma care poate asigura o ascensiune in forta.

Volkswagen ar putea prelua in scurt timp pozitia dominanta in WRC, ocupata in prezent de Citroen. De la retragerea echipelor japoneze de uzina, francezii s-au vazut fara adversari pe masura in WRC si au dominat fara drept de apel in ultimele sezoane. Unicul lor adversar a fost Ford, dar mai mereu cu o replica anemica. Prin urmare, cei mai putin bucurosi de vestea venirii VW in Campionatul Mondial ar trebui sa fie cei de la Citroen. Chiar daca seful lor, Olivier Quesnel, declara ca priveste viitorul fara emotii, ba chiar ironizeaza decizia Volkswagen.

Distribuie acest articol!