Chevrolet Centennial Edition Corvette, vandut la licitatie
12.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Marca Chevrolet, infiintata in urma cu 100 de ani, de catre un pionier al curselor auto, sarbatoreste traditia performantei prin modelul Chevrolet Centennial Edition Corvette, caracterizat prin nuantele de negru elegante, elementele unice de design si tehnologia de autovehicul sport specifica modelului Corvette.

Incepand din aceasta vara, pachetul Centennial Edition 2012 va fi disponibil pentru toate modelele Corvette, inclusiv Grand Sport, Z06 si ZR1. Acest pachet special a fost inspirat de conceptul initial de autovehicul de curse al marcii Chevrolet, concept care dainuie prin performantele internationale ale modelului Corvette in cadrul curselor auto si prin renumele modelului sport de serie.

Chevrolet scoate la licitatie un exemplar Corvette Z06 Centennial Edition in cadrul unei licitatii destinate colectionarilor de masini, la casa Barrett-Jackson din West Palm Beach, Florida, SUA, urmand ca suma obtinuta sa fie donata Fundatiei Austin Hatcher pentru lupta impotriva cancerului la copii. Este exemplarul Corvette 2012 cu numarul 100 iesit de pe linia de asamblare, numarul de identificare terminandu-se in „00100”.

Pachetul exclusiv Centennial Edition include culoarea Carbon Flash metalizat, elemente grafice de culoare negru satinat si jantele unice Centennial Satin Black si etriere de frana de culoare rosie. Jantele modelului Z06 sunt turnate din aluminiu usor si sunt conturate cu o linie subtire, de culoare rosie. Acestea sunt specifice fiecarui model Corvette in parte; printre ele se numara variantele de 18/19 inch pentru modelele coupe, decapotabil si Grand Sport si cele de 19/20 inch pentru modelele Z06 si ZR1.

Cunoscatorii vor mai observa inca un mic detaliu: numai pentru modelul Centennial Edition, emblema istorica ce contine steagurile incrucisate include o mica adaptare: numarul „100” inlocuieste floarea de crin traditionala.

Gama cromatica exterioara se continua la interior cu panoul de instrumente si portierele imbracate in piele Ebony, scoasa in evidenta de cusaturile rosii ce se regasesc si pe volan, scaune, consola si maneta schimbatorului de viteze. Scaunele sunt tapitate cu microfibra ce amintesc de pielea intoarsa, la fel ca volanul, schimbatorul de viteze si cotierele utilizate pentru prima data in cadrul modelului Z06 Carbon Limited Edition 2011.

Distribuie acest articol!