Legenda revine: MINI ia startul in WRC 2011
23.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Numaratoarea inversa pana la revenirea MINI pe scena internationala a sporturilor cu motor se apropie de final. Sezonul acesta, noua grupare MINI WRC Team va concura in anumite etape din Campionatul Mondial de raliuri (WRC). Obiectivul este acumularea experientei necesare, astfel incat echipa sa fie pregatita la cel mai inalt nivel pentru sezonul 2012 din Campionatul Mondial.

MINI John Cooper Works WRC a fost dezvoltat de Prodrive, pe baza modelului MINI Countryman. Masina este echipata cu un motor turbo de 1,6 litri, derivat din versiunile de serie MINI, care a fost dezvoltat de BMW Motorsport pentru utilizare in campionate in conformitate cu regulamentul FIA Super2000, inclusiv in World Touring Car Championship (Campionatul Mondial rezervat turismelor). Pe langa implicarea in proiectul MINI John Cooper Works WRC, Prodrive furnizeaza masini de client si unor echipe private de raliuri.

In momentul in care va raspunde, pentru prima data in 2011, provocarii WRC, toata increderea MINI WRC Team va sta in mainile a doi piloti experimentati. Kris Meeke (Marea Briatnie) si navigatorul Paul Nagle (Irlanda) si-au demonstrat capacitatea in cel mai impresionant mod, in palmaresul lor figurand, printre altele, castigarea titlului din 2009 in Intercontinental Rally Challenge (IRC). Daniel "Dani" Sordo (Spania), care – in 2011 – va concura alaturi de noul sau copilot Carlos del Barrio (Spania), are o experienta acumulata in mai multi ani petrecuti in Campionatul Mondial. 29 de clasari pe podium, dintr-un total de 84 de starturi in WRC, demonstreaza ca fostul pilot oficial Citroen are tot ce-i trebuie pentru a se lupta pentru locurile fruntase.

MINI WRC Team va debuta in Raliul Italiei, la inceputul lunii mai. Prodrive, o companie cu experienta in motorsport, a fost aleasa ca partener in cautarea unei continuari a povestii de succes a marcii MINI. Compania, fondata de David Richards, este privita ca una dintre cele mai de succes si cele mai respectate in lumea raliurilor.

MINI Countryman este cel mai recent model din gama MINI si de asemenea primul care va fi echipat cu sistem de tractiune integrala. De aceea, acest model a oferit baza logica pentru dezvoltarea unei masini de raliuri care sa fie competitiva.

Distribuie acest articol!