O spectaculoasa colectie auto, expusa la Paris
26.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Daca veti fi la Paris in aceasta vara, sfatul nostru este sa nu ratati ocazia unica de a vizita una dintre cele mai spectaculoase colectii de automobile din lume! Ea va fi deschisa publicului larg in perioada 28 aprilie – 28 august si va reuni cateva dintre cele mai frumoase piese din colectia de modele sport a creatorului de moda Ralph Lauren.

Este stiut faptul ca celebrul fashion designer american se numara printre cei mai mari colectionari de automobile clasice din lume. Acum, 27 dintre cele mai frumoase piese din colectia sa vor fi expuse intr-o expozitie organizata in premiera pentru Europa.

Expozitia, organizata sub genericul “arta automobilului”, isi propune sa evoce marile etape ale istoriei automobilului european. Linia directoare a expozitiei, ca de altfel a intregii colectii Ralph Lauren, este “cursele, laborator al tuturor inovatiilor din domeniul auto”. Prin urmare, in expozitie se vor afla modele de referinta, precum Bentley "Blower" (1929), Ferrari 250 GTO (1962), Jaguar Type D (1955) sau Mercedes 300 SL (1955). Probabil cea mai valoroasa piesa din expozitie este celebrul Bugatti Atlantic model 1938 (foto), considerat unul dintre cele mai frumoase automobile din toate timpurile, un model din care mai exista in prezent doar patru exemplare!

In fine, un ultim detaliu: expozitia este gazduita de galeria Les Arts Decoratifs – Nef , la adresa 107 rue de Rivoli, 75001 Paris.

Distribuie acest articol!