Rolls-Royce Ghost cu ampatament marit
25.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Versiunea cu ampatament marit a limuzinei Rolls-Royce Ghost a fost prezentata in premiera la editia din acest an a Salonului de la Shanghai. China este o piata majora pentru Rolls-Royce, a doua ca marime dupa Statele Unite. Prin urmare, lansarea versiunii "Extented Wheelbase" aici este cat se poate de fireasca. De altfel, China va fi prima piata pe care aceasta varianta va fi disponibila, in Europa urmand sa soseasca abia in cursul anului viitor, la un pret deocamdata necunoscut.

Limuzina Ghost a castigat 17 centimetri in lungime, surplus care se regaseste in habitaclu, la spatiul pentru pasagerii din spate. Ghost cu ampatament marit ajunge la o lungime totala de 5,57 m, cu doar 3 cm mai putin decat celalalt model din gama, Phantom. Pentru Ghost "Extented Wheelbase", Rolls-Royce a proiectat si un pavilion panoramic din sticla, care ofera o ambianta inedita.

Nicio noutate sub capota: acelasi V12 biturbo de 6,6 litri si 570 CP, cuplat la cutia automata ZF in 8 trepte. Rolls-Royce nu a precizat greutatea versiunii "Extented Wheelbase" (desigur, mai mare decat cea a modelului de baza, care are 2.360 kg), in schimb a anuntat timpul necesar pentru acceleratia 0-100 km/ora: 5 secunde (fata de 4,9 secunde). In ambele cazuri, viteza maxima este limitata la 250 km/ora.

Distribuie acest articol!