Skoda - doua decenii sub aripa Volkswagen
22.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Pentru Skoda, intrarea in concernul Volkswagen AG, in urma cu 20 de ani, a insemnat relansarea marcii si revenirea in forta pe piata auto internationala. In 1991, cand a fost reluata de VW, Skoda nu avea decat un singur model in gama: Favorit. Astazi, gama este formata din cinci modele: Fabia, Octavia, Roomster, Yeti si Suprb, iar vanzarile sunt de patru ori mai mari.

Si ambitiile pentru viitor sunt dintre cele mai mari: dublarea vanzarilor la 1,5 milioane de unitati anual, pana in 2018. Pietele vizate pentru urmatorii ani sunt China, India si Rusia.

Fabrica de la Mlada Boleslav se extinde
Pentru a creste vanzarile, Skoda are nevoie de noi capacitati de productie si de marirea celor existente. Astfel, uzina de la Mlada Boleslav va fi extinsa, pentru a putea produce un al treilea model si, de asemenea, pentru a mari capacitatea de productie a modelului Octavia. Lucrarile de extindere vor demara in iulie anul acesta si trebuie sa se incheie pana in iunie 2012.

Cel de-al treilea model care va fi produs la Mlada Boleslav se va incadra in gama Skoda intre Fabia si Octavia si va fi, cel mai probabil, o compacta familiala low cost. Productia modelului Octavia va creste de la 800 unitati/zi, cat este in prezent, la 1.200 unitati/zi, in timp ce Fabia isi va mentine cadenta actuala, de 1.200 unitati/zi.

Distribuie acest articol!