Unda verde pentru Bugatti Galibier
05.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Inca de la prezentarea conceptului, in 2009, au circulat tot felul de zvonuri referitoare la viitoarea limuzina de sueprlux Bugatti Galibier. Treptat, s-a conturat ipoteza lansarii noului model la finele lui 2013 sau cel tarziu in 2014. Acest termen este acum confirmat si de Bloomberg, altfel o sursa de informare credibila si foarte apreciata la nivel mondial.

Proiectul sedanului ultraluxos a primit, se pare, mult asteptata unda verde de la diriguitorii Grupului Volkswagen, care, in cele din urma, l-au considerat viabil. Conform unor surse din interior, Galibier ar urma sa coste circa un milion de euro si se va asambla la uzina Bugatti din Molsheim, Franta, acolo unde in prezent se fabrica Veyron.

Circula numeroase speculatii si in privinta platformei tehnice. Motorul va fi cel de 8,0 litri, in 16 cilindri, de pe Veyron 16.4 si va furniza 1.000 CP. Pentru Grupul Volkswagen, aparitia acestui model, combinata cu lansarea unuia echivalent in gama Lamborghini (Estoque), ar contribui din plin la rentabilizarea unei platforme tehnice speciale. Una care ar putea fi derivata, de ce nu?, din cea utilizata la Porsche Panamera.

Distribuie acest articol!