Viitorul Mercedes Clasa A - schimbare radicala
08.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a dat publicitatii primele imagini si detalii referitoare la conceptul Clasa A pe care il va dezvalui oficial pe 19 aprilie, la Salonul de la Shanghai. Dupa ce ne-a obisnuit, in ultimii 15 ani, cu alura unui mini-MPV pentru mezina din gama sa, constructorul german ne-a pregatit, iata, o mare surpriza. Viitoarea generatie Clasa A va fi un hatchback cu 3 usi, un rival autentic pentru BMW Seria 1 si Audi A3.

Partea frontala se inspira, la fel ca la noul CLS, din conceptul F800 Style, in timp ce flancurile, cu linii ondulate si suprafete ingenios imbinate, contribuie din plin la alura surprinzator de dinamica, mai degraba de coupe decat de hatchback. Interiorul are 4 locuri individuale, iar o tableta de tip iPad joaca rolul de centrala multimedia.

Conceptul de la Shanghai este propulsat de un motor pe benzina in 4 cilindri, de 2,0 litri si 210 CP. Motorul este cuplat la puntea anterioara prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj, care va inlocui actuala transmisie CVT. De pe lista dotarilor merita remarcate pachetul BlueEFFICIENCY, radarul anticoliziune, sistemul adaptiv Brake Assist si luminile cu LED.

Distribuie acest articol!