VW Beetle - broscuta merge mai departe
19.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

O noua generatie a legendarului Volkswagen Beetle este lansata in aceasta perioada, in premiera mondiala, simultan la Berlin si la saloanele auto de la Shanghai si New York. Cea mai noua interpretare a “broscutei” vine la 73 de ani de la aparitia primului “Kaefer”, vandut in 21,5 milioane de exemplare, si la 13 ani de la aparitia versiunii moderne, cunoscuta in intreaga lume sub denumirea de New Beetle.

A doua generatie moderna Beetle intra pe pietele din Europa si America de Nord in cursul acestui an, in restul lumii urmand sa-si faca debutul abia anul viitor. Spre deosebire de precedenta generatie, noul model se va numi, simplu, Beetle, VW renuntand la cuvantul New.

Noul model continua sa fie un automobil unisex, un produs cu design matur. Profilul clasic are influente de la conceptul Ragster (2005), in privinta pavilionului ceva mai plat. La interior, stilul retro este mai estompat, iar dotarile si organizarea plansei adopta stilul actual al gamei VW.

Beetle este mai mare, cu 4.278 mm lugime (+152 mm) si 1.808 mm latime (+84 mm), dar mai scund, cu 1.486 mm inaltime (-12 mm). Si spatiul pentru bagaje a crescut, de la 209 litri, cat avea generatia precedenta, pana la 310 litri.

Platforma tehnica pastreaza arhitectura de pana acum, cu motor si tractiune pe fata. In functie de specificul pietelor locale, modelul va fi vandut cu diverse motorizari turbo pe benzina sau diesel – TSI, respectiv TDI. De baza vor fi motoarele in 4 cilindri.

Distribuie acest articol!