WRC: Victorie pentru Ogier si Citroen, in Iordania
19.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Sebastien Ogier si Julien Ingrassia au reusit sa castige Raliul Iordaniei in Power Stage, ultima speciala a raliului. Echipajul Citroen Total s-a impus cu un avans de doua zecimi, cel mai mic inregistrat la finalul unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri. Sebastien Loeb a terminat pe locul trei, dupa Ogier si Latvala (Ford) si a preluat conducerea in clasamentul pilotilor. In acelasi timp, Citroen se afla la egalitate de puncte cu Ford, in clasamentul constructorilor.

Raliul Iordaniei, etapa a patra din WRC, a inceput cu o zi mai tarziu din cauza problemelor de ordin logistic. Organizatorii au decis anularea totala a probelor de joi, asa ca actiunea a inceput direct cu speciala a saptea. Echipajele Citroen Total au inceput in forta si, la finalul zilei de vineri, se aflau pe primele doua locuri in ierarhia generala. Sebastien Ogier si Julien Ingrassia au mers la limita si au terminat ziua cu un avans de peste 30 de secunde fata de Sebastien Loeb si Daniel Elena, trebuind in ultima zi a raliului sa curete drumul pentru toti cei din spatele lor.

Cu 115 kilometri de proba speciala, ziua a doua din Raliul Iordaniei se anunta extrem de disputata, patru piloti avand sanse reale la victorie: Sebastien Ogier, Sebastien Loeb, Jari-Matti Latvala si Petter Solberg. Acesta din urma a iesit in decor in speciala a 17-a si a fost nevoit sa abandoneze. In aceste conditii, Ogier (foto), Latvala si Loeb aveau asigurata prezenta pe podium, dar nimeni nu avea cum sa stie in ce ordine. Dupa ce a castigat trei probe la rand, Latvala a redus diferenta fata de Ogier si a preluat apoi conducerea, cu un avans de cinci zecimi, inainte de Power Stage. Loeb a decis sa nu riste nimic si s-a multumit cu pozitia a treia, in timp ce Latvala  si Ogier s-au luptat pana pe ultima suta de metri. Pilotul echipei Citroen Total a avut un final fantastic si s-a impus cu un avans de doar doua zecimi.

Urmatoarea etapa din WRC este Raliul Sardiniei, programat in perioada 5-8 mai 2011.

Clasament final – Raliul Iordaniei 2011 (etapa 4 din 13):
 1. S. Ogier – J. Ingrassia (Citroen DS3 WRC) 2h48’28.2”
 2. J.M. Latvala – M. Anttila (Ford Fiesta RS WRC) +0.2”
 3. S. Loeb – D. Elena (Citroen DS3 WRC) +27.7”
 4. M. Hirvonen – J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +2’44.7”
 5. M. Wilson – S. Martin (Ford Fiesta RS WRC) +5’44.9”
 6. K. Raikkonen – K. Lindstrom (Citroen DS3 WRC) +6’14.9”
 7. F. Villagra – J. Perez Companc (Ford Fiesta RS WRC) +.9’18.7”
 8. K. Al Qassimi – M. Orr (Ford Fiesta RS WRC) +9’3.7”
 9. D. Kuipers – F. Miclotte (Ford Fiesta RS WRC) +14’27.5”
10. B. Sousa – A. Costa (Ford Fiesta S2000 +15’05”

Clasament piloti:
1. Sebastien Loeb 74 p.
2. Mikko Hirvonen 72 p.
3. Sebastien Ogier 69 p.

Clasament constructori:
1. Citroen Total World Rally Team 130 p.
2. Ford Abu Dhabi 130 p.
3. M-Sport Stobart Ford 43 p.

Distribuie acest articol!