Zagato TZ3, tribut pentru Alfa Romeo
29.04.2011
        
Distribuie acest articol!   

Programul TZ3, initiat de carosierul milanez Zagato, a facut deja destula valva, probabil si pentru ca, cel putin la inceput, nu era foarte clar scopul proiectului. Anul trecut a aparut TZ3 Corse, intr-un singur exemplar, iar acum a fost anuntata versiunea de strada, TZ3 Stradale. Aceasta din urma va fi realizata in doar noua exemplare, iar primele doua si-au gasit deja proprietarii – colectionari din Japonia si Europa.

Programul TZ3 a fost initiat de Zagato in 2009, cu scopul de a sarbatori, anul acesta, centenarul Alfa Romeo. Conceptul TZ3 Corsa a fost prezentat la concursul de eleganta de la Villa D’Este, de anul trecut, unde a primit premiul pentru design. Punctul culminant il va constitui livrarea celor noua exemplare TZ3 Stradale.

Desi este un tribut pentru Alfa, TZ3 Stradale este animat de un motor preluat de la… Viper! Este vorba de agregatul V10 de 8,4 litri si 600 CP, de la versiunea ACR. Zagato nu a furnizat detalii despre greutatea masinii, insa se stie ca la caroserie foloseste fibra de carbon.

In concluzie, TZ3 este un tribut pentru Alfa Romeo, in doua interpretari. TZ3 Corsa este un bolid de circuit, nu un exercitiu de design. Un automobil in stil neoclasic, un tribut adus mostenirii Alfa in domeniul curselor. TZ3 Stradale este un exercitiu de stil, nu un model ce curse. Un automobil in stil avangardist, un tribut adus mostenirii Alfa in domeniul modelelor sportive de strada. In total, 10 automobile de exceptie, dedicate unui secol de istorie fascinanta Alfa Romeo.

Distribuie acest articol!