Mercedes SLC, un rival autentic pentru Porsche 911
27.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Porsche 911, o referinta pe piata coupe-urilor sportive, continua sa nu aiba niciun rival la Mercedes. Lucrurile se vor schimba, insa, in viitorul nu prea indepartat! Linia supersportivelor de la Mercedes va fi completata, din 2014, cu un nou model, dezvaluie revista Autocar. Noul coupe se va numi SLC si va fi creat pentru a infrunta legendarul Porsche 911.

Autocar vorbeste despre un coupe clasic (doua usi si doua locuri), animat de un V8 amplasat in fata. Dezvoltarea noului SLC va cadea in sarcina celor de la AMG, bineinteles. Caroseria va avea o lungime de pana la 4,50 metri si va fi foarte usoara datorita componentelor din aluminiu si fibra de carbon.

Pretul de plecare va fi de circa 85.000 de euro (comparabil cu cel al unui 911 Carrera), iar din 2016 va dispune si de o versiune roadster. SLC va umple segmentul liber din gama Mercedes, dintre SL si exclusivistul SLS AMG. De altfel, va imparti o serie de repere cu viitorul SL, asteptat sa apara anul viitor.

In fine, multi dintre fanii marcii isi vor aminti, desigur, ca numele SLC a mai fost folosit de constructorul german prin anii 70. Modelul respectiv a intrat in istoria Mercedes gratie evolutiilor sale din raliuri.

Distribuie acest articol!