Nissan Leaf, primul automobil electric cu 5 stele Euro NCAP
26.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Euro NCAP a dat publicitatii rezultatele celor mai noi teste, efectuate cu sase modele de automobile comercializate pe piata europeana. Printre acestea s-a numarat si modelul electric Nissan Leaf, desemnat Masina Anului 2011 in Europa si Masina Anului 2011 in Lume.

Leaf a trecut cu bine testele de siguranta Euro NCAP, fiind primul automobil cu propulsie electrica ce obtine calificativul maxim, de cinci stele. Cei de la Euro NCAP au apreciat in mod deosebit designul special realizat de constructorul japonez pentru spatiul de sub bancheta spate, acolo unde sunt amplasate bateriile. Astfel, in cazul unui impact frontal, riscul unor probleme cauzate de energia electrica este minim.

Celelalte automobile testate de Euro NCAP in ultima perioada sunt cu propulsie conventionala – Citroen DS4, Ford Focus, Lexus CT200h, Peugeot 508 si Volvo V60. Toate au obtinut calificativul general maxim, de cinci stele. Mai jos, diagrama Euro NCAP pentru fiecare model in parte si un film de prezentare, difuzat de Euro NCAP.

Distribuie acest articol!