Noul Opel Zafira Tourer
18.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Opel a furnizat astazi noi informatii referitoare la viitoarea generatie a monovolumului sau cu 7 locuri, Zafira. Premiera mondiala este asteptata pentru septembrie, la Salonul de la Frankfurt, insa pana atunci constructorul german a dat publicitatii o serie de imagini si detalii tehnice referitoare la aceasta noutate.

A treia generatie a MPV-ului Zafira va primi si apelativul Tourer si se va caracteriza, in mod traditional, printr-o flexibilitate exemplara a habitaclului. Va masura 4,66 m lungime si va oferi cu 65 de litri mai mult spatiu pentru bagaje in configuratia cu 5 locuri, adica un total de 710 litri. Printre noutati se numara o serie de dotari inteligente, precum tempomatul adaptiv (Adaptative Cruise Control – ACC), franarea automata (Collision Mitigating Braking – CMB) sau sistemul de supraveghere permanenta a distantei fata de celelalte vehicule din trafic. A doua generatie a sistemului de transport pentru biciclete FlexFix va fi, de asemenea, disponibila pe Zafira Tourer.

In momentul lansarii de la toamna, Zafira Tourer va dispune de trei versiuni turbodiesel common rail 2.0 CDTI, existente deja la Astra si Insignia, cu puteri de 110, 130 si 165 CP. Motorul pe benzina de 1,4 litri Ecotec turbo va avea doua versiuni, de 120 si 140 CP. Transimisa automata va fi disponibila pe versiunile de 165 CP diesel si 140 CP benzina. Zafia se va produce la uzina Opel de la Bochum, Germania.

Distribuie acest articol!