Reverenta in fata frumusetii pe patru roti
25.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Saptamana trecuta, micutul oras Cernobbio, aflat pe malul Lacului Como, a devenit centrul pentru pasionatii de automobile. Concorso d’Eleganza Villa d’Este a reunit o varietate de modele clasice si prototipuri noi, spre bucuria intregii audiente. Villa Erba a gazduit prezentarea pentru public si o premiera pentru eveniment – concursul motocicletelor. O alta noutate a editiei din acest an a fost licitatia organizata sambata seara de RM Auctions, care i-a tentat pe colectionari cu cele 32 de automobile extraordinare ce au fost expuse.

Ca in fiecare an, publicul larg a putut sa descopere o suita de automobile clasice foarte valoroase, multe produse modele unicat (asa cum a fost cazul si celor doua modele Alfa Romeo castigatoare). Audienta a putut sa afle povestea din spatele masinii – despre inginerul sau carosierul care si-a pus amprenta pe fiecare model in parte, despre proprietarii pe care automobilul i-a avut de-a lungul timpului, dar si informatii generale despre marca sau contextul istoric.

Juriul a acordat Trofeul Trofeo BMW Group si laurii "best of show" unui model Alfa Romeo 33 Stradale din 1968, in timp ce traditionalul premiu Coppa d’Oro, decis de optiunile publicului, a revenit unui automobil Alfa Romeo 6C 2500 SS din 1942. Categoria Concept Cars and Prototypes (concepte si prototipuri) a fost castigata de Aston Martin Zagato (foto), care a avut premiera mondiala in cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Un alt model care si-a facut debutul in cadrul evenimentului a fost BMW 328 Hommage, dezvaluit de constructorul bavarez pentru a sarbatori a 75-a aniversare a emblematicului model sport BMW 328 din anii 30.

Concorso d’Eleganaza a fost organizat pentru prima data in 1929 in aceeasi locatie, la Vila d’Este, sub forma unui concurs de frumusete pentru modelele vremii. O data cu implicarea BMW Group in organizarea evenimentului, incepand cu 1999, evenimentul si-a recapatat gloria de alta data. A ramas un omagiu pentru cele mai frumoase modele clasice, modele care apartin unor colectionari privati. Este insa si orientat catre prezent si viitor prin categoria de concept cars, unele dintre acestea avand debutul mondial chiar la Vila d’Este.

Distribuie acest articol!