Skoda Fabia GreenLine: 2.006 km cu un singur plin
17.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

Austriacul Gerhard Plattner, un specialist in pilotajul economic, si-a trecut in cont o noua reusita, de data aceasta fiind vizata autonomia unui model Skoda din gama GreenLine. Plattner a parcurs 2.006 km cu un singur plin de carburant (45 litri), la volanul unei Skoda Fabia GreenLine dotata cu motorul TDI in 3 cilindri, de 1,2 litri si 75 CP.

Gerhard Plattner si-a adaptat stilul de condus la rigorile impuse de traficul pe autostrada, intre Reutte (Austria) si Bov (Danemarca). Cea mai mare parte a distantei a fost parcursa pe A7, cea mai lunga autostrada din Germania. Rezultatul: un consum mediu de doar 2,2 litri/100 km, in conditiile in care constructorul ceh anunta pentru acest model un consum de 3,4 litri/100 km!

Un adevarat campion al condusului economic, Plattner este specializat in astfel de expeditii la volanul unor modele ale Grupului Volkswagen. De curand, el a parcurs distanta de 1.910 km la volanul unui SEAT Ibiza Ecomotive, cu un singur plin. Media consumului obtinut pe traseul care a legat Martorell (Spania) de Gottingen (Germania) a fost de doar 2,34 litri/100 km.

Distribuie acest articol!