Topul fiabilitatii Warranty Direct
20.05.2011
        
Distribuie acest articol!   

In urma unui studiu efectuat de website-ul britanic Auto Trader, a reiesit ca modelul Peugeot 207 este cea mai fiabila masina din Europa. In conformitate cu datele furnizate de compania Warranty Direct, doar un procent de 6% dintre modelele luate in calcul de studiu ajung in service in timpul unui an, ceea ce inseamna o masina din 17.

Warranty Direct a analizat mai mult de 20.000 polite ale unor masini cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, pentru a le determina fiabilitatea, costurile de intretinere, media kilometrajului si costurile de reparatie. Intretinerea unei masini este o actiune costisitoare, mai ales cand masina se afla in al patrulea sau al cincilea an de viata, cand cele mai multe masini ies din garantia oferita de constructor.

Reprezentantul Warranty Direct, Duncan McClure Fisher, a declarat: „Unii ar putea fi surprinsi sa vada Peugeot si FIAT pe primele trei pozitii ale topului, dar datele nu mint, aceste masini sunt foarte fiabile. Este poate mai surprinzator sa nu vezi o serie de VW in top 10”. De remarcat ca studiul nu a luat in considerare modelele marcilor non-europene, iar Dacia nu a intrat in acest studiu, pentru ca marca nu se afla pe piata britanica.

Top 10 cele mai fiabile modele Warranty Direct
 1. Peugeot 207
 2. FIAT Panda
 3. Peugeot 206CC
 4. Volkswagen Polo
 5. Renault Clio
 6. Volkswagen Beetle
 7. Smart Forfour
 8. Volvo S40
 9. Peugeot 107
10. Mercedes SLK

Distribuie acest articol!