BMW Seria 1, a doua generatie
05.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

A doua generatie a acestui model care a revolutionat segmentul compact premium se pregateste pentru debutul pe piata din Romania in luna septembrie. Pretul de pornire anuntat este de 20.700 euro fara TVA pentru versiunea 116i, cu putere de 136 CP.

Prima generatie BMW Seria 1 s-a dovedit un succes dosebit, depasind deja 1 milion de unitati vandute dupa numai 5 ani de la intrarea in fabricatie. Noul model pastreaza toate valorile care au impus BMW in segmentul compact si ramane singurul model din aceasta clasa cu tractiune spate. Desi este definit prin sportivitate si eficienta, noul model se prezinta semnificativ mai confortabil si mai spatios, cu un interior remarcabil si dotari exclusiviste.

Caroseria indrazneata cu 5 usi, cu spate curbat prezinta un design sportiv unic, cu proportiile elegante si suprafetele proeminente specifice BMW. Imagine tanara si vioaie adaptata unui model din clasa compact este completata de elementele de design care evidentiaza maturitatea si statutul premium ale noului BMW Seria 1. In premiera absoluta pentru marca, BMW Sport Line si BMW Urban Line furnizeaza posibilitati suplimentare de personalizare prin utilizarea unor echipamente si a unor dotari exclusiviste de design interior si exterior. Aceste doua optiuni ofera doua identitati cu adevarat distincte noului model.

Inca o premiera importanta BMW – toate motoarele pe benzina si diesel din echiparea BMW Seria 1 dispun de noua tehnologie BMW TwinPower Turbo. Debuteaza o noua generatie de motoare pe benzina, cu capacitatea de 1,6 litri: BMW 116i cu putere de 136 CP si BMW 118i ce dezvolta 170 CP.  Motoarele diesel de 2,0 litri au fost revizuite radical pentru o eficienta imbunatatita: BMW 116d  116 CP, BMW 118d  143 CP si BMW 120d 184 CP. Cu debutul prevazut pentru o data ulterioara, BMW 116d EfficientDynamics Edition, cu motor diesel de 1,6 litri care dezvolta 116 CP,  va dispune de tehnologii suplimentare pentru economisirea combustibilului care vor mentine emisiile CO2, in ciclul de testare EU la numai 99 g/km.

O alta premiera pentru marca este modul de condus ECO PRO, oferit standard. Acesta poate fi selectat prin sistemul Dynamic Driving Control (alaturi de modurile Sport si Confort) si seteaza o serie de componente ale automobilului pentru eficienta suplimentara: de la aerul conditionat sau incalzirea in scaune, pana la raspunsul acceleratiei. Cu toate acestea, masina isi pastreaza toata puterea de care dispune pentru un comportament sportiv marca BMW. De asemenea, ECO PRO vine si cu informatii extinse despre condusul economic afisate pe display-ul central iDrive si pe display-ul de bord.

Tractiunea spate, unica in segmentul compact are un impact important asupra agilitatii, directia de mare precizie nu este afectata de interferentele transmisiei, Suplimentar, distributia perfect echilibrata de mase specifica BMW, contribuie la un comportament dinamic unic. Confortul a fost semnificativ imbunatatit si printr-o noua tehnologie a suspensiei cu punte fata cu brate in cruce, cu dubla legatura si punte spate cu sistem multibrat. Optional este disponibil sistemul Variable Sports Steering, in timp ce DSC Driving Stability Control (Control Dinamic al Stabilitatii) ce include DTC Dynamic Traction Control (Control Dinamic al Tractiunii) si diferential spate gestionat electronic se afla in dotarile standard.

Modificarile de caroserie au contribuit la spatiul interior si confort. Caroseria este mai lunga cu 85 mm, ampatament mai lung cu 30 mm, ecartament fata mai lat cu 51 mm si ecartament spate mai mare cu 72 mm (toate comparativ cu modelul anterior); inaltimea ramane neschimbata, dar o crestere a latimii cu 17 mm creeaza un interior mai spatios si un aspect mai sportiv. In spate, spatiu pentru picioare marit cu 21 mm; portbagajul extins de la 330 la 360 litri; capacitatea portbagajului poate fi extinsa la un maxim de 1.200 litri prin rabatarea banchetei (optional, sunt disponibile scaune rabatabile in raport 40:20:40). Noul model vine cu o multitudine de compartimente de stocare, rafturi si suporturi de pahare in cockpit care imbunatatesc experienta de utilizare zilnica.

Distribuie acest articol!