MINI Coupe - primele informatii oficiale
10.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

MINI continua extinderea gamei cu lansarea unui nou model in fiecare an. Dupa ce, incepand cu 2007, au debutat pe rand MINI Countryman, MINI Cabrio, MINI Countryman, 2011 va fi anul MINI Coupe.

Primul model cu doua locuri din gama aduce un plus de sportivitate imaginii marcii in anul reintoarcerii istorice in Campionatul Mondial de Raliuri. Varietatea motoarelor, reglajul sasiului, distributia de mase si proprietatile aerodinamice oferite de MINI Coupe pun accent primordial pe furnizarea performantelor dinamice. Noul model a fost anticipat de conceptul prezentat la Salonul de la Frankfurt din 2009 si are pregatit debutul pe piata din Romania in toamna acestui an.

MINI Coupe poate fi comandat cu cele mai puternice motoare pe benzina sau diesel din arsenalul marcii. Gama de putere incepe la 122 CP pentru MINI Cooper Coupe, trece prin intervalul median la MINI Cooper SD Coupe (143 CP) si MINI Cooper S Coupe (184 CP), pentru a se incheia cu MINI John Cooper Works Coupe, un sportiv pur care dezvolta 211 CP.

Eficienta este asigurata printr-un pachet extins de tehnologii MINIMALISM in dotarea standard. Acesta include Brake Energy Regeneration, sistemul Start-Stop sau indicatorul treptei de viteze recomandate pentru modelele echipate cu cutie manual. Cel mai eficient model al gamei va fi MINI Cooper SD cu un motor diesel de 2 litri si 4 cilindri care dezvolta 143 CP, pentru care este anuntat un nivel mediu de emisii de 114 g/km conform standardelor de masurare UE.

Silueta lungita si "acoperisul sapca-de-baseball" imprumuta noului MINI Coupe o alura sportiva si individuala. Pe langa spoilerul din acoperis, eleronul spate activ optimizeaza curentul de aer la viteze ridicate. Acesta se ridica automat la viteze de peste 80 km/ora, dar poate fi operat si manual. Multumita volumului portbagajului  si unei deschideri largi a hayonului, MINI Coupe afiseaza o versatilitate remarcabila in traficul cotidian.

Noul model este primul MINI in trei volume ("three-box") , elenorul retractabil spate si garda la sol redusa cu 29 milimetri fata de modelul hatchback, toate sunt detalii care intaresc imaginea sportiva.

Distribuie acest articol!