Nissan Qashqai - 1.000.000 de exemplare!
29.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Personalul uzinei Nissan din Sunderland sarbatoreste fabricarea modelului Nissan Qashqai cu numarul un milion, una dintre cele mai bine vandute masini construite in Marea Britanie. Exemplarul cu numarul un milion a iesit de pe linia de productie dupa patru ani, sase luni si 23 de zile de la data inceperii productiei, 5 decembrie 2006. Niciun alt model construit in Marea Britanie nu a atins acest prag intr-un interval atat de scurt. Exemplarul, un Qashqai Tekna diesel 2.0 litri de culoare argintie, va fi expus la Arena O2 din Londra si va fi luat acasa de un castigator norocos.

Recordul vine la doar doua saptamani dupa anuntul presedintelui Nissan, Carlos Ghosn, care a afirmat, in timpul unei intalniri cu prim-ministrul David Cameron, ca urmatoarea versiune Qashqai va fi conceputa, proiectata si construita in Marea Britanie. Astfel, investitiile totale ale Nissan in Marea Britanie pentru modelul Qashqai vor depasi 422 milioane de lire.

Construit pe prima linie de productie a uzinei Nissan din Sunderland, Qashqai este unul dintre produsele Nissan cu cel mai mare succes pana in prezent. Un al treilea schimb de lucru a fost lansat pe prima linie de productie in iunie 2008 pentru a face fata cererii pentru modelele Qashqai, astfel incat productia se desfasura timp de 24 ore pe zi in uzina. Aceasta masura a fost anulata in ianuarie 2009 ca raspuns la criza financiara globala, apoi reintrodusa in mai 2010, uzina functionand de atunci cu program complet, pentru a satisface cererea clientilor.

In medie, in uzina sunt produse 1.200 de unitati Qashqai pe zi, sau cate una pe minut pe perioada in care linia de productie este in functiune. Peste 80% din productia Qashqai este exportata pe 97 piete de pe glob din portul Tyne.

Distribuie acest articol!