O noua fabrica Delphi, in Romania
08.06.2011
        
Distribuie acest articol!   

Delphi Automotive deschide o noua unitate de productie la Moldova Noua, in regiunea de sud-vest a Romaniei. Fabrica va produce module de cablaje electrice pentru producatori auto din Europa si va lucra indeaproape cu celelalte fabrici Delphi din tara pentru a oferi eficienta si flexibilitate clientilor sai. Numarul de angajati la noua fabrica ar putea ajunge la 1.000, pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit lui Cristian Gulicska, director regional Delphi Sisteme de Distributie Electrice/Electronice Romania si Europa de Est, sistemele electrice/electronice de distributie sunt compuse dintr-un numar variat de module, a caror specificatie depinde de continutul unui cablaj si de optiunile alese de catre consumator. „Aceste module sunt tot mai complexe, de cele mai multe ori cu elemente electronice de control incorporate”, explica Gulicska. „La Moldova Noua, ne vom axa mai mult pe fabricarea unei game de astfel de module personalizate, simplificand in acest fel unele operatiuni de fabricare in celelalte unitati de productie si imbunatatind eficienta generala”.

Pe 4 aprilie s-au dat in folosinta 1.400 mp din fabrica de la Moldova Noua, ca parte a primei faze de dezvoltare. In aceasta prima etapa, echipa se ocupa de validarea proceselor, acumuland experienta valoroasa in ceea ce priveste activitatea de productie.  Alti 2.400 mp vor fi dati in folosinta incepand cu luna septembrie 2011.

In Romania, Delphi detine deja 3 fabrici, oferind in prezent locuri de munca la peste 10.000 de angajati in unitati care produc sisteme electrice de distributie si componente cu mare precizie pentru motoare diesel. Delphi este prezenta in Romania inca din 1997. Fabricile de la Sannicolau Mare, Moldova Noua si Ineu produc sisteme de distributie electrice/electronice, iar fabrica din Iasi produce sisteme pentru motoare diesel.

Delphi este furnizor si lider global in electronica si tehnologii pentru automobile, vehicule comerciale si alte segmente de piata de acest gen. Avand importante centre de inginerie, unitati de productie si centre de servicii pentru clienti in 30 de tari, Delphi ofera inovatii pentru lumea reala, care vin cu produse mai complexe, mai sigure, dar si mai robuste si eficiente.

Distribuie acest articol!