CNR: Rasturnari de situatie, la Sibiu
14.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Raliul Sibiului, etapa a cincea a campionatului intern, a fost o competitie spectaculoasa, cu rasturnari de situatie chiar si pe ultimii kilometri de proba. Raliul a debutat vineri, cu superspeciala clasica de pe circuitul de autocros, unde cel mai bun timp a fost obtinut de echipajul Edwin Keleti – Victor Ponta (Mitsubishi Lancer Evo X).

Raliul a fost castigat de Marco Tempestini, care a fost secondat pe podium de Dan Gartofan. Etapa de la Sibiu a insemnat pentru Dan Gartofan preluarea sefiei clasamentului general, totalizand 54 puncte si devansandu-i pe Vali Porcisteanu (52 puncte) si Marco Tempestini (46 puncte).

Din pacate, PS11 Santa II, ultima proba a raliului, a incheiat parcursul catre podium pentru doi favoriti. Valentin Porcisteanu a abandonat dupa accidentul cu un motociclist care mergea in sens invers pe proba speciala, iar Bogdan Marisca din cauza puntii fata, care a cedat pe ultimii kilometri. Cei doi ocupau a doua, respectiv a treia pozitie dupa zece probe speciale parcurse.

Din pacate pentru el, pilotul maghiar Gergo Szabo, castigator al Raliul Sibiului 2011, a pierdut la masa verde, fiind exclus din competitie pentru service ilegal.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri se va desfasura la Arad, in perioada 5-6 august 2011.

Clasament general FIA (clasele 1-10):
1. Marco Tempestini – Dorin Pulpea (Peugeot 207 S2000)
2. Dan Gartofan – Mihai Lazarescu (Subaru Impreza STI)
3. Simone Campedelli – Danilo Fappani (Citroen DS3 R3)
4. George Grigorescu – Radu Dumitriu (Renault Clio)
5. Alexandru Filip – Bogdan iancu (Renault Clio R3 Maxi)

Foto: Napoca Rally Academy

Distribuie acest articol!