Donckerwolke, numit sef la VW Advance Design
24.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen anunta noi miscari la varf, in privinta designerilor sai. De la 1 august, Luc Donckerwolke va parasi pozitia de sef de design la SEAT si va prelua conducerea diviziei de design avansat la nivel de grup. Belgianul in varsta de 46 de ani (foto) va fi direct subordonat sefului de design de la Volkswagen Group, Walter de Silva. Locul lui Donckerwolke la SEAT va fi preluat de Alejandro Mesonero-Romanos, care are deja la activ cateva modele desenate pentru constructorul spaniol.

Donckerwolke a venit la VW Group in 1992, pentru inceput ca designer de exterior la Audi, doi ani mai tarziu mutandu-se la Skoda. A revenit la Audi in 1996, pentru a prelua sefia studioului de la Munchen, iar mai apoi a fost numit director la Ingolstadt. Din 1998 si pana in 2005 a lucrat la Lamborghini, una dintre cele mai exclusiviste marci ale Grupului Volkswagen, unde a devenit sef de design in 2003.

Alejandro Mesonero-Romanos a ajuns la Volkswagen Goup in 1995. A lucrat la mai multe proiecte de design exterior pentru SEAT, Volkswagen si Audi. A plecat la Renault in 2001, unde a preluat sefia departamentului de design avansat in 2007. In 2009 a devenit director de design la Renault Samsung Motors.

Distribuie acest articol!