F1, Ungaria: Victorie Button, in cursa cu numarul 200
31.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Reprizele de ploaie le-au dat ceva batai de cap pilotilor si au asigurat spectacolul in Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, pe circuitul Hungaroring.  Dupa doar cateva tururi de la start, Vettel a cedat pozitia de lider in favaroarea lui Hamilton, evolutiile celor doi constituind, de departe, cel mai urmarit duel al cursei, chiar daca s-a consumat, in majoritatea timpului, de la distanta. Button si Alonso au completat distributia careului de asi din aceasta cursa.

Sarabanda schimburilor de pneuri l-a gasit pe Button pe primul lor, la finele celor 70 de tururi ale cursei. Britanicul si-a reconfirmat astfel notorietatea de invingator in conditii meteo schimbatoare. Pentru Button, succesul are o insemnatate deosebita, avand in vedere ca a fost obtinut in cea de-a 200-a cursa a sa in F1. Ca o coincidenta, prima victorie a lui Button in Marele Circ a fost obtinuta chiar pe Hungaroring, in urma cu 5 ani.

Vettel si Alonso au completat podiumul, iar Hamilton a fost marele pierzator al acestei curse, chiar daca a terminat al patrulea. Dupa ce a condus jumatate de cursa, la o oprire a schimbat gresit cauciucurile (intermediare in loc de soft) si a fost penalizat si cu un drive-through.

Urmatoarea cursa se va disputa pe 28 iulie, la Spa-Francorchamps. Mai jos, ordinea celor care au punctat astazi, la Nurburgring, precum si situatia la varf in cele doua clasamente provizorii.

MP Ungaria 2011:
 1. Jenson Button (McLaren-Mercedes)
 2. Sebastian Vettel (RBR-Renault)
 3. Fernando Alonso (Ferrari)
 4. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
 5. Mark Webber (RBR-Renault)
 6. Felipe Massa (Ferrari)
 7. Paul di Resta (Force India-Mercedes)
 8. Sebastien (Buemi STR-Ferrari)
 9. Nico Rosberg (Mercedes)
10. Jaime Alguersuari (STR-Ferrari)

Piloti:
1. Sebastian Vettel 234 p.
2. Mark Webber 149 p.
3. Lewis Hamilton 146 p.
4. Fernando Alonso 145 p.
5. Jenson Button 134 p.

Constructori:
1. RBR-Renault 383 p.
2. McLaren-Mercedes 280 p.
3. Ferrari 215 p.
4. Mercedes 80 p.
5. Renault 66 p.

Foto: Pirelli

Distribuie acest articol!