Lotus Evora S si Chevrolet Volt, pentru politie
20.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Soarta e nedreapta si in randul oamenilor legii! De pilda, cei italieni, dupa ce si-au testat abilitatile de piloti la volanul unor bolizi de rasa, precum Lamborghini Aventador si Gallardo, vor avea sansa sa testeze si doua exemplare Lotus Evora S. Ce invidie trebuie sa-i incerce pe colegii lor de pe meleagurile mioritice, a caror dotare de ultima ora consta in radare mobile montate pe… Dacia Logan MCV!

Dupa ce a demarat o colaborare similara cu politia britanica, Lotus va oferi politiei italiene cele doua exemplare Lotus Evora S de 305 CP, capabile sa alerge cu pana la 285 km/ora. Sa nu credeti ca Italia este un caz izolat in acest sens! Lotus a mai dotat politia australiana cu modelul Exige, in timp ce oamenii legii din Germania folosesc, printre altele, Porsche Carrera S.

Peste ocean, insa, situatia este un pic diferita, cu accente pe ecologie si eficienta in exploatare. NYPD, celebra politie new-yorkeza, tocmai si-a imbogatit flota de patrulare cu 50 de exemplare Chevrolet Volt. Acestea se vor alatura celor 40 de unitati Nissan Altima hibrid. Dezvoltarea parcului auto „verde” face parte dintr-un ambitios plan ecologic al edililor din New York.

Distribuie acest articol!