Mercedes MLC, asteptat in 2015
27.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes vrea sa lanseze viitoarea Clasa M coupe cu scopul evident de a concura BMW X6. Neasteptatul succes comercial al bavarezilor, care au vandut 120.000 de unitati X6 din 2009 si pana in prezent, le-a dat serios de gandit celor de la Mercedes. Iata de ce aparitia unui coupe concurent a devenit doar o chestiune de timp: in trei, cel mult patru ani.

Cunoscut sub numele de cod C166, viitorul Mercedes MLC va fi construit in SUA, la uzina de la Tuscaloosa, in Alabama, acolo unde se asambleaza modelele din clasele M, R si GL. Initial, acest SUV sportiv de la Mercedes fusese anuntat in presa sub denumirile GLC si GLS.

Conform publicatiei germane Autobild, designul viitorului crossover-coupe se va inspira din a doua generatie CLS, o limuzina la care Mercedes a reusit cu brio sa imbine doua categorii auto. Mercedes MLC ar putea fi un varf de gama al Clasei M, cu aspect impozant si tehnologie de top. Autobild vorbeste de motorizari cu puteri cuprinse intre 265 si 544 CP si de o versiune  de top, semnata AMG.

Distribuie acest articol!