Noul Mercedes Clasa B - primele detalii
12.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes tocmai a dat publicitatii primele informatii oficiale referitoare la viitoarea generatie a Clasei B, datele fiind insotite de cateva imagini. Lansarea oficiala a Clasei B „model 2012” este anuntata pentru septembrie, la Salonul de la Frankfurt, la scurt timp dupa acest moment al debutului automobilul fiind asteptat in showroomurile europene.

Noua Clasa B isi va face aparitia cu noi motorizari pe benzina, in 4 cilindri. Mercedes promite insa noutati importante si in materie de aerodinamica, eficienta (consum si emisii), siguranta si flexibilitate. Se pare ca va fi modelul cu cele mai multe noutati integrate in cadrul schimbului de generatii, din istoria marcii!

Noul motor pe benzina de 1,6 litri de pe versiunea de baza B 180 va furniza 122 CP si 200 Nm, respectiv 156 CP si 250 Nm pe versiunea B 200. In varianta diesel, baza o constituie motorul de 1,8 litri, care pe B 180 CDI furnizeaza 109 CP si 250 Nm, iar pe B 200 CDI are 136 CP si 300 Nm.

Multe noutati tehnologice se regasesc si la transmisie, culminand cu noua cutie 7G-DCT cu dublu ambreiaj. In fine, dintre sistemele de asistare a pilotajului, merita amintite cateva, precum Adaptive Headlamp Assist, Blind Spot Assist, Lane Keeping Assist, Attention Assist, Speed Limit Assist, Active Parking Assist, Brake Hold, Hill Hold, Linguatronic.

Distribuie acest articol!