VW Golf VII vine cu multe noutati
13.07.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cea de-a saptea generatie a legendarei compacte germane este asteptata sa-si faca aparitia in cursul anului viitor. Va veni cu noutati tehnice remarcabile, folosind platforma mecanica MQB. O arhitectura pe care o va folosi impreuna cu alte modele compacte din grup – Audi A3, Skoda Octavia III si viitorul SEAT Leon.

Practic, platforma tehnica de la VW Golf a fost complet redesenata. Caroseria va fi mai mare, iar ampatamentul marit va oferi spatiu generos pentru picioare la locurile din spate, masina urmand sa fie mai spatioasa decat modelele concurente directe, precum Ford Focus sau Renault Megane.

Mai versatila decat vechea generatie, platforma MQB va fi folosita pentru toate versiunile constructive ale familiei compacte de la Volkswagen, de la clasicul Golf pana la SUV-ul Touran sau de la Golf Plus la Scirocco. Pe langa acestea, vom vedea cel putin o noutate absoluta, un coupe (Golf CC?).

Noutati vor fi si in privinta motorizarilor TSI. Plaja de putere va fi foarte larga, de la un super-economic 1.2 TSI de 65 CP, pana la un puternic agregat de 2.0 litri si 300 CP, care va fi pe Golf R. Versiunile diesel vor avea cilindree de 1.6 sau 2.0 litri. In premiera, Golf va avea si motorizare hibrid si versiune electrica, denumita e-Bluemotion.

Versiunile de intrare in gama vor avea cutie de viteze manuala cu 6 trepte, in timp ce varfurile vor dispune de transmisia DSG cu 7 trepte. Cele mai puternice variante vor avea si tractiune integrala 4Motion.

Distribuie acest articol!