Noul Mercedes Clasa B - oficial
26.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz a prezentat, in sfarsit, imagini si informatii oficiale cu noul sau monovolum compact, care urmeaza sa-si faca intrarea oficiala peste putin timp, la IAA 2011. La dealeri, Clasa B isi va face aparitia doua luni mai tarziu, in noiembrie. Automobilul pastreaza o alura de Sports Tourer (break sportiv), mai ales in privinta profilului. Cu partea frontala ceva mai impozanta si cu hayonul de mari dimensiuni, noua Clasa B a castigat 10 cm in lungime si este mai scunda cu 5 cm.

La interior, sezutul scaunelor a fost coborat cu 86 mm, pentru a facilita accesul. Designul interior are o usoara tenta sportiva, iar pachetele de echipare sunt in numar de patru. Display-ul multimedia care domina consola centrala este disponibil in doua variante de diagonala, 5,8 sau 7 inch.

Despre motorizari am avut ocazia sa vorbim de curand (vezi link-ul de mai jos), asa ca nu vom mai insista de data aceasta. Toate variantele dispun in dotarea standard de sistemul Stop&Start, iar transmisia cu dublu ambreiaj 7G-DCT este o alta noutate.

Apropo de dotarile standard, lista acestora este completata de radarul anticoliziune cu franare de urgenta adaptiva, sistem denumit Collision Prevention Assist. Clasa B dispune, optional, si de sistemul Pre-Safe, lansat in 2002, pe Clasa S.

Distribuie acest articol!