Patru premiere Opel, la IAA 2011
17.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Patru premiere mondiale sunt sub reflectoarele Opel, la editia 64 a Salonului de la Frankfurt (15-25 septembrie). Opel va prezenta pentru prima data noul coupe compact Astra GTC, noul campion al versatilitatii Zafira Tourer si urmatoarea generatie a furgonului Combo compact.

Elementul principal al conferintei de presa ce va avea loc la standul Opel va fi dezvaluirea in premiera a unui autovehicul experimental ce exploreaza o noua interpretare a mobilitatii. In plus, modelul de serie Ampera, primul autovehicul electric din Europa adecvat utilizarii zilnice, va fi expus la stand chiar inainte de a ajunge la dealeri in primele tari in care va fi disponibil. Opel va demonstra, de asemenea, prin intermediul portofoliului sau extins de modele ecoFLEX, ca exista inca potential de reducere a consumului de carburant pentru sistemele de propulsie conventionale, fara a face compromisuri in ceea ce priveste placerea de a conduce: la Frankfurt vor fi prezentate sapte modele noi din gama Opel ecoFLEX.

Designul uimitor al noului Astra GTC promite o dinamica a conducerii de exceptie. Coupe-ul compact si agil de la Opel asigura o conducere de maxima precizie, datorita suspensiei fata exclusiviste, de inalta performanta (HiPerStrut). La lansare este disponibila o gama de motoare pe benzina si diesel ce dezvolta o putere intre 120 si 180 CP.

Noul Zafira Tourer stabileste noi standarde pentru versatilitatea si ambianta interiorului, datorita conceptului de scaune Flex7, acum reproiectat. Un „lounge pe roti” care aduce in segmentul monovolumelor valorile si calitatile premium, tehnologiile inovatoare si designul sculptural, dinamic de la modelul Insignia.

Noul model Combo este un autovehicul versatil, autoturism-furgon, creat pentru lucru, familie si agrement. Este disponibil cu cinci motoare: patru diesel si unul pe benzina. Urmatoarea generatie a modelului compact Combo va fi disponibila cu cinci sau sapte locuri, cu doua ampatamente, cu caroserie cu geamuri sau in versiunea de panel van.

Modelul Ampera este primul autovehicul electric fabricat de un producator european care asigura mobilitate in „orice loc si in orice moment” si va fi disponibil in primele reprezentante Opel la sfarsitul acestui an. Este intruchiparea perfecta a moto-ului de anul acesta al Salonului de la Frankfurt, care poate fi tradus prin „viitorul este disponibil in dotarea standard”. Sistemul de propulsie electric ce dezvolta o putere de 150 CP este alimentat de o baterie litiu-ion, cu puterea de 16 kWh. In functie de stilul de conducere, tipul de teren si temperatura, aceasta asigura functionarea in modul electric pe o distanta intre 40 si 80 km, fara emisii de gaze – absolut suficient pentru majoritatea calatoriilor zilnice din Europa. Datorita sistemului de extindere a autonomiei, sunt posibile calatorii de peste 500 km, fara necesitatea de a opri la o statie de alimentare.

Distribuie acest articol!