Porsche 911 Carrera, a saptea generatie
25.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Aceasta este a saptea generatie a binecunoscutului coupe 911 de la Porsche, unul dintre cele mai logevive modele sportive. Aparut in 1963, “nine-eleven” (sau, daca vreti, “Neunelfer”) este, fara doar si poate, modelul emblematic pentru Porsche. Prin urmare, aceasta noua generatie nu avea cum sa fie o revolutie, in schimb este o evolutie remarcabila ca stil si rafinament tehnic.

Pastreaza aceleasi curbe si proportii, diferentele dintre generatii fiind minore. Ceva mai mare, noua generatie are ampatamentul marit cu 10 cm si eleronul supradimensionat – detalii benefice pentru tinuta de drum si confort.

Porsche promite un cosnum mediu sub 10 litri/100 km, atat pentru Carrera, cat si pentru Carrera S. Versiunea Carrera dispune de un “flat-six” de 3,4 litri si 350 CP, in timp ce Carrera S are vechiul motor de 3,8 litri, ridicat la 400 CP. Cu aceasta ocazie, Porsche isi inaugureaza pe Carrera noua cutie de viteze manuala cu 7 trepte. Cele mai bune performante economice sunt, insa, la varianta cu transmisie PDK (dublu ambreiaj).

Prin folosirea unui nou sasiu din otel si aluminiu, greutatea masinii a scazut cu 45 kg. Pentru prima oara, Porsche 911 este echipat cu sistemul PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), care optimizeaza rigiditatea sasiului, cu efecte benefice asupra aderentei, in special in viraje.

Pachetul Sport Chrono permite activarea functiei Sport Plus la transmisia PDK, gratie careia acceleratia 0-100 km/ora se realizeaza in 4,4 secunde (Carrera), respectiv in 4,1 secunde (Carrera S). Fara acest pachet, noul Porsche 911 Carrera ajunge la 100 km/ora in 4,6 secunde, iar Carrera S, in 4,3 secunde.

Prezentarea oficiala este programata pentru luna viitoare, la IAA Frankfurt. Comenzile se preiau de la 1 septembrie. In Germania pretul este de 88.038 euro pentru Carrera, respectiv 102.436 euro pentru Carrera S (include TVA 19% si taxele specifice tarii).

Distribuie acest articol!