Skoda Octavia intra in BTCC
03.08.2011
        
Distribuie acest articol!   

Va mai amintiti Skoda Octavia in versiune de curse? Prima generatie a compactei de la Mada Boleslav a concurat in raliuri, la cel mai inalt nivel. A fost inlocuita apoi de “sora” mai mica Fabia, initial in WRC (Campioantul Mondial de Raliuri) si, mai apoi, in IRC (Intercontinental Rally Challenge).

Intre timp a aparut pe piata a doua generatie Octavia, inclusiv varianta facelift, nu insa si versiunea de curse! Si totusi… O versiune de circuit, botezata Skoda Octavia vRS, isi va face debutul in campionatul britanic de turisme, BTCC (British Touring Car Championship). Acest campionat este unul dintre cele mai colorate, in materie de material de concurs inscris in competitie – 27 de masini, 13 modele si 10 marci.

Noua Skoda Octavia vRS va fi inscrisa in competitie de echipa TH Motorsport, participanta in acest campionat incepand din 2001. Deocamdata va fi aliniat la start un singur exemplar, in sezonul 2012, pilotat de Matt Hamilton. Nu este exclus sa vedem, ulterior, si o a doua Octavia vRS angajata in BTCC.

Distribuie acest articol!