Audi A2 Concept, la Frankfurt
02.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Prototipul pe care Audi il va prezenta peste putin timp, la Salonul de la Frankfurt, ofera o alta perspectiva asupra viitorului mobilitatii electrice. Audi A2 este, deocamdata, un studiu tehnic, inzestrat cu o propulsie exclusiv electrica. Conceptul prefigureaza un viitor automobil premium “de oras” capabil sa ia la bord pana la patru persoane.

In ciuda dimensiunilor relativ reduse – 3,80 m lungime, 1,69 m latime si 1,49 m inaltime -,  Audi A2 are o alura de automobil sportiv, puternic. Luminile inteligente cu LED cu care este inzestrat marcheaza debutul unei noi faze in evolutia acestei tehnologii. Luminile dinamice au o multitudine de functii, atat la exterior, cat si in cockpit, care fac din acest concept un spectaculos show car.

La panoul de bord, aerisit si intuitiv, o serie de functii sunt comandate prin “touch-control”. Consola centrala este atasata de scaunul soferului, iar cele patru scaune individuale lasa loc pentru o bicicleta, cu roata fata demontata.

Conceptul confirma zvonurile din ultimii ani, conform carora cei de la Audi sunt interesati sa relanseze modelul A2, un automobil eminamente urban. La o privire atenta, din exterior, acest concept ne lasa sa descoperim versiunea cu 5 usi a mezinei A1. Ramane de vazut, in urmatorii ani, care va fi solutia finala in privinta propulsiei si, bineinteles, daca noul A2 se va bucura de mai mult succes, comparativ cu predecesorul sau.

Distribuie acest articol!