CNR: Titlul se va decide in ultima etapa, la Bacau
27.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Deznodamant amanat in campionatul intern de raliuri, care si-a disputat a opta etapa in week-end-ul trecut, la Iasi. Cu o etapa inainte de finalul campionatului, titlul de campion national ramane o afacere in doi, pentru Vali Porcisteanu si Bogdan Marisca, cu primul in postura de mare favorit.

Raliul Iasiului a fost castigat de pilotul maghiar Gergo Szabo, care s-a impus fara probleme. Clasat al doilea la Iasi, la capatul unei evolutii cu mult suspans, Bogdan Marisca a reintrat in lupta pentru titlu. Al treilea a terminat la Iasi, in extremis, Dan Girtofan. In ceea ce-l priveste pe Valentin Porcisteanu, o pana facuta pe cea mai lunga speciala a raliului l-a costat minute bune si, in cele din urma, l-a retrogradat pe pozitia a patra.

Asadar, numele noului campion national il vom afla abia in ultima etapa, programata la Bacau, pe 14-15 octombrie. Pentru a deveni campion, „Valino” are nevoie de 5 puncte. In schimb, la echipe, Napoca Rally este deja campioana.

Raliul Iasiului 2011 a contat ca etapa a VIII-a din Campionatul National de Raliuri Dunlop si s-a disputat pe macadam. Lungimea totala a fost de 419,15 km, cu 129,8 km pe 9 probe speciale. La start au fost 48 de echipaje.

Iata si podiumul CNR, cu o etapa inainte de finalul sezonului 2011:
1. Valentin Porcisteanu – Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo 9) 115 p.;
2. Bogdan Marisca – Sebastian Itu (Mitsubishi Lancer Evo 9)  94,5 p.;
3. Dan Gartofan – Mihai Lazarescu (Subaru Impreza STI) 79 p.

Foto: JDRT

Distribuie acest articol!