Conceptul Land Rover DC100 preia traditia Defender
01.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Se numeste DC100 si are rolul deschizatorului de drum pentru viitorul model Land Rover care va avea ingratul rol de inlocuitor al celebrului Defender. Fiind vorba de succesorul unei legende a lumii auto, este clar ca cel ce ii va urma batranului Defender va avea o sarcina extrem de dificila, aceea de a duce mai departe o traditie unica in felul ei!

Land Rover DC100 va fi prezentat peste putin timp, la IAA Frankfurt 2011, cu statut de concept. Modelul de serie ar urma sa-si faca aparitia abia in 2015. Dupa cum se poate observa din imaginile date publicitatii de constructorul britanic, prototipul arboreaza traditionalele linii drepte la caroserie, intr-un stil adus la zi, totusi, ca design. Din pacate, pentru moment nu se cunsoc detaliile tehnice, insa Land Rover anunta, intr-un comunicat de presa, ca viitoarea generatie Defender va pastra neatinse modularitatea, adaptabilitatea si polivalenda care i-au adus atata notorietate venerabilului 4×4 britanic.

Seful de design de la Land Rover, Gerry McGovern, stie cel mai bine cat adevar ascund cuvintele sale: “Inlocuirea emblematiculuI Defender este una dintre cele mai mari provocari din lumea designului auto. Acest concept car nu este unul gata de a intra in productie, ci marcheaza inceputul unui drum care va dura patru ani si va duce la noul Defender, al secolului XXI”.

Distribuie acest articol!