MINI Coupe - premiera mondiala
11.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Marca MINI va fi prezenta pe scena Salonului Auto de la Frankfurt (IAA) 2011 cu premiere mondiale care marcheaza extinderea gamei si a posibilitatilor de personalizare a fiecarui model. Cel mai important salon auto al lumii va fi gazda premierei mondiale a modelului MINI Coupe. Vizitatorii expozitiei vor putea sa descopere, alaturi de toate modelele marcii, cele mai recente produse de individualizare MINI Yours si gama atractiva Original MINI Accessories. Diversitatea produselor subliniaza caracterul premium al marcii si este o trasatura distincta MINI.

Lansarea modelului MINI Coupe inseamna un nou pas facut de constructorul britanic de automobile premium mici in procesul de extindere constanta a gamei. Cel de-al cincilea model al marcii reuneste calitatile MINI emblematice intr-un pachet nou si diferit. Primul model cu doua locuri din actuala gama pune un accent si mai pronuntat pe furnizarea placerii inegalabile a condusului.

In urma cu doi ani, prototipul care a prefigurat versiunea Coupe cu doua locuri din gama MINI a atras atentia in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Acum, acea viziune, al carei rol a fost accentuarea placerii condusului, devine realitate. Editia 2011 a Salonului Auto de la Frankfurt reprezinta scena premierei mondiale MINI Coupe. Modelul cu doua locuri va fi disponibil, inca de la lansare, cu patru variante de motorizare cu puteri de 122 CP pentru MINI Cooper Coupe, 143 CP pentru MINI Cooper SD Coupe, 184 CP cat dezvolta MINI Cooper S Coupe, varful de gama fiind sportivul MINI John Cooper Works Coupe, care ofera 211 CP. Cu aceste motoare puternice, calitatile emblematice ale suspensiei, distributia echilibrata a maselor, caroseria rigida si dotarile speciale pentru aerodinamica (inclusiv un eleron spate rabatabil), sunt elemente care amplifica acel „go-kart feeling” specific MINI.

MINI Coupe este primul model care adopta o structura clasica in trei volume, partea din spate fiind socant de dreapta. Acoperisul masinii are o finisare intr-o culoare contrastanta, element specific al designului MINI. Portbagajul cu capacitatea de 280 de litri, a carui deschidere este foarte larga este dovada unei functionalitati remarcabile. Alte particularitati notabile ale interiorului sunt nisele ovale din tapiteria plafonului, unice la MINI Coupe, si facilitatea de incarcare, foarte lata, care face legatura intre habitaclu si portbagaj.

Distribuie acest articol!