Noutatile Citroen la IAA 2011
01.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cu ocazia celei de-a 64-a editii a Salonului International Auto de la Frankfurt, Citroen expune cele trei modele ale liniei DS, alaturi de cele mai recente inovatii tehnologice si de un concept inedit. Marca isi reafirma obiectivul de a propune solutii menite sa faciliteze calatoriile prin combinarea a doua valori proprii : indrazneala si tehnologia.

La numai un an si jumatate de la lansarea sa, Citroen DS3 s-a vandut in peste 100.000 de exemplare, iar Citroen DS4 a inregistrat aproape 15.000 de comenzi la doar cateva luni de la debutul comercializarii sale. Cu ocazia Salonului de la Frankfurt, Citroen isi prezinta cele trei modele ale liniei DS, vedeta fiind cea mai recenta creatie: Citroen DS5, model care va fi lansat la finalul acestui an. Marca isi reafirma indrazneala prezentand Citroen DS3 Ultra Prestige, o declinare inedita care beneficiaza de cel mai rafinat tip de piele cu motiv “bratara de ceas”, specific modelelor liniei DS. Fidel spiritului liniei DS, Citroen tine sa ne impartaseasca pasiunea pentru prelucrarea materialelor nobile, standul sau gazduind un colt dedicat celor mai indrazneti artizani si operelor acestora.

De la finalul anului 2010 Citroen comercializeaza C-Zero, o solutie 100% electrica. Cu modelul Citroen DS5 marca lanseaza tehnologia full hybrid Diesel Hybrid4, care combina perfomanta (200 CP, 4 roti motrice) si grija fata de mediu ( emisii de CO2 de 99 g/km). Citroen va prezenta si C3 cu technologia micro-hybride HDi 70. Aceasta versiune inregistreaza emisii de doar 87 g/km de CO2, ceea ce pozitioneaza Citroen C3 ca lider in categoria sa in ceea ce priveste emisiile de CO2.

Tehnologia Citroen este ilustrata prin echipamente 100% utile precum gama de servicii Citroen eTouch, care permit localizarea automata a vehiculului in caz de incident pentru facilitarea interventiilor si pentru acordarea primului ajutor, sau  suspensia Hydractive, o exclusivitate mondiala care echipeaza Citroen C5 si C6 pentru a oferi clientilor acestor modele sinteza ideala intre confort si tinuta de drum. Aceste succese tehnologice sunt incununate de modelul Citroen DS3 WRC, care inregistreaza victorie dupa victorie in Campionatul Mondial de Raliuri.

Dupa lansarea in Franta pe 1 martie 2011, Citroen MultiCity va fi disponibil si in Germania, la inceputul anului viitor. Acest serviciu, accesibil pe internet si de pe telefonul mobil, faciliteaza organizarea calatoriilor de la calcularea rutei – luand in considerare toate modalitatile de transport – pana  la rezervarea sejurului.

Citroen continua sa exploreze mobilitatea si nu ezita sa initieze noi piste, urmand sa prezinte la Salonul de la Frankfurt un nou concept car inedit.

Distribuie acest articol!