Opel prezinta "masina de 1 euro"
09.09.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cei de la Opel sustin ca standul lor are motive serioase sa devina atractia celei de-a 64-a editii a Salonului Auto de la Frankfurt, cu un vehicul electric pe baterie nou-nout. Conceptul deschide un nou capitol in mobilitatea electrica si extinde rolul de pionier al Opel in sisteme alternative de propulsie. Cifrele cheie in cazul acestui autovehicul capabil de a merge pe autostrada sunt 100 km pentru un euro, o treime din greutatea unei masini mici moderne si viteza maxima de 120 km/ora.

Inspirat din sucesul Ampera, conceptul revolutionar creeaza o noua clasa de vehicule usoare electrice cu mobilitate urbana cu zero emisii.

Tandemul cu doua locuri are potential de productie si ar fi accesibil si clientilor mai tineri. Acestia ar putea incepe sa conduca de la 16 ani o versiune limitata la viteza maxima de 45 km/ora. Necesarul de energie este de zece ori mai redus decat in cazul unei masini mici, iar costurile cu energia de doar un euro pentru 100 km, ajuta atat mediul inconjurator, cat si bugetul personal.

Distribuie acest articol!