Accident tragic in Indycar
17.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Duminica neagra, ieri, pentru campionatul american Indycar, in finala sezonului 2011, programata pe circuitul de la Las Vegas. Pilotul britanic Dan Wheldon (33 ani), dublu castigator al celebrei curse de 500 de mile de la Indianapolis, si-a pierdut viata in urma unui accident de proportii, in care au fost implicate mai multe monoposturi.

In urma accidentului (in turul 12 din 200), masina lui Wheldon s-a desprins de la sol, a facut mai multe tonouri si, mai apoi, a luat foc. Evacuat cu un elicopter de pe circuit, pilotul nu a supravietuit ranilor suferite. Wheldon a decedat la spitalul universitar din Las Vegas, la doua ore dupa accident.

Alti trei piloti, Will Power, Pippa Mann si JR Hildebrand, au fost transportati la spital pentru investigatii, insa in cazul lor ranile nu au fost grave. Cursa a fost oprita si nu s-a mai reluat.

Carirea lui Dan Wheldon a cunoscut apogeul in Statele Unite. In 2005, pe cand alerga pentru team-ul Andretti, s-a impus in cursa de 500 de mile de la Indianapolis, performanta repetata anul acesta. Fiind pilot de teste, el nu a avut un program complet anul acesta, cursa de la Las Vegas fiind a treia in care a luat startul, dupa cele de la Indianapolis si Kentucky.

In filmul de mai jos este prezentat incidentul in care au fost implicate 15 monoposturi. La 3’40” incepe inregistrarea video de la bordul monopostului pilotat de Dan Wheldon.

Foto: captura YouTube.com

Distribuie acest articol!