Biciclete electrice cu propulsie Bosch
13.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

In aceasta toamna, Bosch a prezentat in premiera mondiala, in Germania, Sistemul de propulsie 45, cu care vor fi dotate bicicletele electrice eBike. Comparativ cu sistemele de propulsie standard existente, care permit atingerea unor viteze de pana la 25 km/ora, noul sistem de propulsie Bosch asigura viteze maxime de deplasare de pana la 45 km/ora, permitand posesorilor de biciclete electrice sa ajunga si mai rapid la destinatie, avand suficienta energie de rezerva. Pe langa aceste avantaje, bicicletele au functia de asistare la pornirea de pe loc, nemaifiind necesara actionarea pedalelor, iar motorul puternic ofera o autonomie de 40-105 km, in functie de modul de functionare si tipul de drum. Sistemul de propulsie eBike de la Bosch este puternic, robust si nu necesita intretinere, fiind testat in conditii dificile de mediu.

Bicicletele electrice echipate cu Sistemul de propulsie 45 de la Bosch vor fi fabricate de noua producatori de biciclete, lansarea pe piata fiind planificata pentru anul 2012. Bosch va incepe livrarile pentru productia de serie catre producatorii de biciclete inca din luna decembrie 2011. Acest sistem reprezinta un alt reper important in istoria Bosch, al carui portofoliu de produse acopera acum intreaga gama de sisteme de propulsie pentru toate segmentele pietei, cu dezvoltare rapida a modelelor eBike.

Modelele eBike asistate de motor, ce pot depasi viteza de 25 km/ora, nu mai sunt considerate biciclete de legislatia mai multor tari. In Germania, de exemplu, producatorul sau importatorul este obligat sa obtina o aprobare (omologare) pentru fiecare model din partea TUV. In Germania, cerintele minime pentru a conduce un model eBike de mare viteza sunt permisul de conducere pentru motociclete si o placuta de inmatriculare. In plus, bicicletele electrice pot fi utilizate pe pistele speciale pentru biciclete doar daca acestea permit accesul cu motorete.

Distribuie acest articol!