Chevrolet Malibu vine in Europa
13.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

De la modelele hot rod la autovehiculele de politie, la decapotabile si pana la sedanurile de dimensiuni medii de pe strazile americane, nu exista multe autovehicule de dimensiuni medii care sa fi atras un numar atat de mare de persoane, precum Chevrolet Malibu.

A opta generatie a modelului Malibu este primul Chevrolet de dimensiuni medii comercializat la scara internationala si prima editie din toate timpurile a acestui model care va fi lansata in Europa. Avand premiera la nivel european la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie 2011, noul Malibu va fi comercializat pe continent incepand cu anul viitor si va fi noul reprezentant de varf al marcii.

Malibu este cel mai longeviv model de dimensiuni medii din industria auto, inregistrand o existenta de 35 de ani, de-a lungul a sase decenii si opt generatii. De la debutul din anul 1964, Chevrolet a produs in SUA peste 8,5 milioane de autovehicule Malibu.

In 2010, modelul Malibu a fost autoturismul cel mai bine vandut al Chevrolet (si al General Motors), totalizand aproape 200.000 de unitati vandute (198.770). Malibu este singurul reprezentant al segmentului autovehiculelor de dimensiuni medii care a castigat premiul Best Buy (cea mai buna achizitie) al publicatiei Consumers Digest Automotive, trei ani consecutivi: 2011, 2010 si 2009. Acesta a primit si titlul de Top Safety Pick (selectat pentru siguranta de varf) acordat de Institutul de asigurari pentru siguranta traficului pe autostrada, doi ani consecutivi (2010 si 2011).

Cea de-a opta generatie Malibu de la Chevrolet, primul autovehicul international de dimensiuni medii pentru clienti din aproape 100 de piete de pe sase continente, va deveni reprezentantul de varf al marcii in multe zone ale lumii, inclusiv China, Coreea, Europa, Australia. In Europa, modelul Malibu va fi echipat cu motorul diesel de 164 CP, cu 4 cilindri si o cilindree de 2,0 litri sau cu motorul pe benzina cu cilindree de 2,4 litri si o putere de 169 CP. Inceputul productiei este programat pentru primele luni ale lui 2012, la Fairfax, Kan., SUA si in cursul verii viitoare, la uzina de asamblare Detroit-Hamtramck (Michigan, SUA).

Repere in istoria Malibu
1964 – A fost lansat in calitate de model de varf al noii game de autovehicule de dimensiuni medii ale Chevrolet si vandut in peste 200.000 de unitati in cursul primului an.
1968 – Schimbare semnificativa a designului; vanzarile au crescut la peste 260.000 de unitati.
1973 – A fost lansat un model complet nou, proiectat pentru a raspunde noilor cerinte de siguranta.
1978 – A fost lansat un model Malibu de dimensiuni mai mici, mai elegant, cu rezultate semnificative in reducerea greutatii componentelor.
1983 – Ultimul an in care s-a utilizat configuratia cu tractiune pe puntea spate.
1997 – Modelul Malibu a renascut sub forma unui sedan de dimensiuni medii, cu tractiune pe puntea fata, obtinand distinctii pentru valoare, siguranta si calitate.
2004 – Avand un design nou pe o noua platforma de autovehicul, modelul Malibu si-a sporit renumele de concurent de inalta calitate, sigur si orientat spre valoare in cadrul segmentului de dimensiuni medii.
2008 – A fost lansata generatia a saptea a modelului Malibu, avand un design distinctiv, un ampatament mai mare si caracteristici precum economia de carburant, sistemul de propulsie cu motor cu patru cilindri/transmisie automata cu sase trepte de viteza. Modelul Malibu de generatie actuala a fost vandut in peste 700.000 de unitati incepand cu anul 2008.
2012 – Noul Malibu este cel mai aerodinamic autovehicul Chevrolet de dimensiuni medii din toate timpurile.

Distribuie acest articol!