Chevrolet prezinta motorul electric pentru Spark EV
27.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Motoarele electrice sunt utilizate pentru orice, de la electrocasnice la jucarii pentru copii, inclusiv in industria auto, unde au o istorie de aproape un secol, incepand cu inventarea demarorului electric de catre Charles Kettering, in 1912. Motoarele electrice capata acum un nou rol, acela de componenta cheie in sistemele de propulsie ale autovehiculelor, la fel ca in cazul modelului Chevrolet Volt.

Chevrolet isi etaleaza cunostintele de specialitate in domeniul motoarelor electrice in cadrul unei fabrici pilot din Wixom, o suburbie din Detroit, inainte de inceperea productiei de motoare electrice la fabrica GM din White Marsh, Maryland, SUA (in apropierea orasului Baltimore), la sfarsitul anului 2012. Practic, echipamentele si procesele care vor fi utilizate la White Marsh vor fi testate si aprobate la Wixom.

Autovehiculele cu sistem de propulsie conventional utilizate in prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru actionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spalare a parbrizului si pentru alte functii. Motoarele electrice sunt utilizate in cadrul autovehiculelor hibride si electrice pentru a propulsa autovehiculul. Energia electrica este stocata intr-o baterie, iar aceasta alimenteaza motorul electric care actioneaza rotile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inductie si cu magnet permanent, care au o gama larga de utilizari. La o demonstratie recenta de la fabrica din Wixom, reprezentantii media au avut oportunitatea de a construi manual parti ale unui motor cu magnet permanent, avand aceeasi configuratie cu cea a motorului de 85 kW (114 CP) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, ce urmeaza a fi lansat in 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark si pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. In prezent, GM utilizeaza motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrica a noua modele: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon si Yukon Denali Hybrid si Cadillac Escalade Hybrid.

Distribuie acest articol!