Volkswagen, deja numarul 1 mondial?
26.10.2011
        
Distribuie acest articol!   

Desi planurile gigantului german Volkswagen prevad clasarea pe primul loc la nivel mondial pana in 2018, obiectivul ar putea fi atins mult mai repede – chiar anul acesta! Cel putin asa reiese dintr-un studiu efectuat de compania de servicii de marketing JD Power, ideea fiind sustinuta si de analistii financiari de la Pricewatercoopershouse.

Grupul Volkswagen ar urma sa produca anul acesta, in total, 7,8 milioane de vehicule, cu 1,1 milioane in plus fata de concurentul direct, Toyota. Conform Bloomberg, productia Volkswagen de anul acesta ar putea ajunge chiar pana la 8,1 milioane de unitati! In schimb, productia niponilor nu va depasi 6,7 milioane de unitati in 2011, ceea ce inseamna ca Toyota va termina anul abia pe pozitia a patra, dupa General Motors (7,2 milioane de unitati) si Alianta Renault-Nissan (6,8 millioane).

In vreme ce politica agresiva a celor de la VW da rezultate pe toate pietele si in toate segmentele, Toyota  a avut de suferit de pe urma catastrofelor naturale care i-au afectat serios capacitatea de productie in prima partea a anului. Pentru 2012 analistii prevad o batalie stransa pentru suprematie, factorul decisiv fiind evolutia pe pietele emergente, in frunte cu India si China.

Distribuie acest articol!