Centenar Chevrolet
01.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Pe data de 3 noiembrie 1911, emigrantul elvetian Louis Chevrolet, pilot de curse, si fabricantul american Billy Durant au fondat Chevrolet Motor Car Company in Detroit, SUA.

In prezent, la o suta de ani de la infiintare si cu peste 209 de milioane de autovehicule si camioane vandute, Chevrolet ocupa cea de-a patra pozitie in clasamentul vanzarilor anuale, cu peste 4 milioane de autovehicule si camioane vandute in anul 2010, in peste 130 de tari. Pe scurt, la fiecare 7 secunde, in lume este vandut un autovehicul Chevrolet. Astazi, papionul Chevrolet ramane in continuare un simbol al spiritului tanar si inovator, al designului progresist si al durabilitatii.

In orasul elvetian in care s-a nascut Louis Chevrolet, Chaux-de-Fonds, Chevrolet Europe va aduce un omagiu cofondatorului companiei, prin comandarea unei opere de arta care va fi expusa public in Parc de l’Ouest. Statuia va reprezenta un punct de referinta, amintindu-le turistilor care viziteaza orasul La Chaux-de-Fonds (inclus in patrimoniul mondial UNESCO) de una dintre cele mai renumite figuri ale orasului si de marca ce-i poarta numele.

Distribuie acest articol!