De necrezut: Euro NCAP ii lauda pe chinezi!
24.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

A cincea si ultima serie de rezultate ale crash testelor din 2011 a fost data publicitatii de catre Euro NCAP. De aceasta data lista este mai lunga si contine doua nume oarecum neasteptate: Geely Emgrand EC7 si MG6. Iar daca tot am amintit de ele, sa spunem si ca ambele au obtinut un calificativ general de 4 stele, ceeea ce nu e deloc rau.

Se stie ca producatorii chinezi au probleme in privinta securitatii oferite de automobilele lor, astfel ca Euro NCAP a laudat progresul realizat de reprezentaniii industriei auto din China, prin aceste rezultate. Iar daca ritmul investitiilor in securitate se va mentine la nivelul de pana acum, cei de la Euro NCAP cred ca in curand vom vedea si calificative maxime, de 5 stele.

De aceasta data 6 dintre modele au primit 4 stele: Geely Emgrand EC7, MG6, noul FIAT Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF si versiunea electrica Renault Fluence ZE. Iata si modelele cu 5 stele: Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes Clasa B si Clasa C Coupe, Ranger Rover Evoque, Subaru XV, VW Beetle si Up!. Punctajul pentru noul VW Up! este valabil si pentru modelele similare SEAT Mii si Skoda Citigo.

Euro NCAP nu a ratat ocazia de a scoate in evidenta o serie de sisteme inteligente de securitate, montate pe diverse automobile. Organismul european promoveaza cu toata convingerea astfel de tehnologii, create pentru a spori securitatea la bordul automobilelor. Despre toate aceste noutati, in filmul de mai jos, difuzat de Euro NCAP. De asemenea, mai jos gasiti si diagrama calificativelor acordate la ultimele teste Euro NCAP de anul acesta.

Distribuie acest articol!