Noul Ford Escape, un Kuga mondial
17.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Ford expune zilele acestea, in cadrul Salonului de la Los Angeles, noua generatie a SUV-ului Escape. In premiera, SUV-ul comercializat pe piata din SUA va imparti platforma cu noua generatie Kuga, ce urmeaza sa debuteze anul viitor in Europa si China.

Asfel, de acum inainte Escape si Kuga nu vor mai fi doua modele diferite, ci, practic, aceeasi masina. Este rezultatul proiectului "One Ford", care prevede dezvoltarea de versiuni foarte apropiate ale aceluiasi model, pentru a optimiza costurile la nivel global.

Cu un aspect exterior robust, Escape are partea forntala foarte asemanatoare cu S-Max. Ca look general, arboreaza un mix intre conceptul Vertrek, prezentat la inceputul anului, la Detroit, si vechiul Kuga. La versiunea europeana, partea din fata si consola centrala vor fi diferite.

Noul Escape vine cu motoare economice, din gama EcoBoost, si cu tehnologie si dotari de ultima ora in materie de confort si securitate. Motoarele pe benzina de 1,6 si 2,0 litri turbo, cu injectie directa, vor fi completate in Europa cu versiuni diesel.

Sistemul MyFord Touch ofera toate conexiunile posibile, capacitatea de incarcare este marita, iar o serie de sisteme electronice fac viata la bord mai usoara si mai sigura (park assist, detector pentru unghiul mort, Curve Control s.a.).

Versiunea europeana (noul Kuga) va fi prezentata in martie, la Geneva, iar la scurt timp dupa, noul SUV isi va face intrarea si pe piata din China.

Distribuie acest articol!