SEAT dezvolta modele cu tehnologii noi
14.11.2011
        
Distribuie acest articol!   

Cei de la SEAT au anuntat ca lucreaza la primul lor model electric de serie, Altea XL Electric Ecomotive. Noul model cu emisii zero se va produce in Spania, acolo unde a si fost proiectat si dezvoltat. Motorul electric dezvolta 115 CP si 270 Nm si este alimentat de la bateriile litiu-ion amplasate sub portbagaj si sub bancheta spate. Viteza maxima este de 135 km/ora. Masina dispune de un sistem de recuperare a energiei la franare, precum si de un panou cu celule solare, menit sa ajute la functionarea sistemului de climatizare.

Un alt model SEAT dotat cu tehnologie de ultima ora este Leon TwinDrive Ecomotive. Acest hibrid reincarcabil este capabil sa parcurga, in mod electric, pana la 52 km, iar viteza de varf este de 120 km/ora. In mod combinat, consumul de combustibil este de doar 1,7 litri/100 km, cu emisii de CO2 de doar 39 g/km si viteza maxima de 170 km/ora. Cifrele de consum si emisii sunt mai mici decat la binecunoscutul hibrid Toyota Prius!

Presedintele SEAT, James Muir, a explicat decizia constructorului iberic de a dezvolta simultan doua versiuni tehnologice, din dorinta de a acoperi cat mai bine cererea clientilor. SEAT intentioneaza sa lanseze primul hibrid reincarcabil in 2015, noutate ce va fi urrmata, la scurt timp, de un model complet electric. Pana atunci, cele doua modele prezentate mai sus vor fi date in folosinta in flote experimentale ale autoritatilor de la Barcelona si Madrid.

Distribuie acest articol!